Users First

Németh Ádám, mérnök-informatikus blogja felhasználói felületekről, azok tervezéséről és arról, hogy lehet használható, valós problémákat megoldó szoftvereket megvalósítani általánosságban.

Friss topikok

Játék UX-eseknek: Her Story

2016.07.26. 12:50 Aadaam

Voltál már interjún? Elemeztél már ki usability teszteket videóról? Hallgattál vissza felvételeket? Pláne mások által készítettet?

herstory_murder.png

Van az úgy, hogy UX-esként nagy rendszereket tervezünk, vagy épp olyasmiket, amikhez mi eleinte nem értünk (most pl. orvosi szoftvereket fejlesztünk, nem vagyunk orvosok). Nem is igazán tudjuk sokszor a tervezés kezdetén, mire való az adott feature. 

Nincs üzleti elemzés? Dehogynincs. Rengeteg szoftvert ismerünk, ismerjük a vonatkozó rendeleteket, tudjuk, ki, milyen jelentést vár el majd a használattól. 

De kitalálni miről van szó? Ez a legnehezebb.

Na, ebbe a világba ad betekintést a Her Story: egy ósdi keresőprogram elé kerülünk, amit egy windowsos rendszer futtat, és 7 videóinterjú van benne. (Nem tudok elvonatkoztatni az Atlas.TI elemzőfelületétől, vagy a saját reframer pluginünktől: a világ nem változik.)

A keresőprogramba beütöttek egy szót: gyilkosság (murder).

A feladat egyszerű, már ha van egyáltalán: találd meg az összefüggéseket. Építs narratívát. Ki ez a nő? Miről is van szó? Miféle gyilkosság?

Hogy lehet-e nyerni, az felfogás kérdése. Vicces volt anno látni, hogy azok, akik velem együtt bizonyos szempontból végigjutottak a játékon, mennyire eltérő dolgokat vontunk le belőle.

 

Segíthetünk a saját projektedben?

A blog sikerén felbuzdulva létrehoztunk egy tanácsadó céget, a UX Stratégiát. A klasszikus ügynökségi feladatok helyett mi a UX gondolkodás bevezetését, fejlesztését tartjuk szem előtt. Ha teheted, like-old a Facebook oldalunkat!

Maga a Users First! blog továbbra is megmarad a haladó UX témák gyűjtőhelyének, ahol saját munkáinkról írunk, így ne aggódj, ez a blog továbbra is Nektek szól! Köszi a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://usersfirst.blog.hu/api/trackback/id/tr188914602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása