Users First

Németh Ádám, mérnök-informatikus blogja felhasználói felületekről, azok tervezéséről és arról, hogy lehet használható, valós problémákat megoldó szoftvereket megvalósítani általánosságban.

Friss topikok

Mi ez itt, ki ez?

2013.01.18. 23:18 Aadaam

A felhasználót nem érdekli, egy szoftver hogyan készült: számára nincs politika, nincsenek külön UX-esek, programozók, tesztelők, neki csak a szoftver van, meg az a feladat, amit meg akar/kell vele oldani. 

Ezt a feladatot kell segítenünk megoldani. 

A világon az összes többi működő dolgot, ami sok ember életét meghatározza, tervezzük: az épületeket, az utakat, a parkokat, a járműveket. Persze ezekbe is lehetnek hibák. 

Én szeretek a szoftverre mint valami közösségi épületre gondolni: egy csomó ember jár ki-be naponta, hogy elintézze a dolgait, s az, hogy kit sikerül megtalálnia, kivel sikerül beszélnie, milye dolgokat sikerül elintéznie azon múlik, ez az épület hogy lett megépítve. Ez egy építészet, szoftver-építészet.

A felhasználó számára ezek éppúgy merev falak, mintha betonból lennének. Persze egy malteroskanálllal mindenki ki tud alakítani magának dolgokat, de jobbára ez max egy toálett méretét éri el, esetleg megváltoztathatja a bútorokat: igazán átépíteni valamit idő, energia.

Németh Ádám vagyok, 2009-ben végeztem a Műegyetemen, informatikusként. Az elmúlt években vezettem már saját start-upot, de világméretű cégek műszaki csapatait is, terveztem rendszereket mind technikai, mind felhasználói szempontból sok cégnek, amik közt van a világ egyik legismertebb márkája de sok ismeretlen is.

Itt emberekről, ember-gép kapcsolatokról, és felületekről lesz szó.

Segíthetünk a saját projektedben?

A blog sikerén felbuzdulva létrehoztunk egy tanácsadó céget, a UX Stratégiát. A klasszikus ügynökségi feladatok helyett mi a UX gondolkodás bevezetését, fejlesztését tartjuk szem előtt. Ha teheted, like-old a Facebook oldalunkat!

Maga a Users First! blog továbbra is megmarad a haladó UX témák gyűjtőhelyének, ahol saját munkáinkról írunk, így ne aggódj, ez a blog továbbra is Nektek szól! Köszi a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://usersfirst.blog.hu/api/trackback/id/tr885026373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.