Users First

Németh Ádám, mérnök-informatikus blogja felhasználói felületekről, azok tervezéséről és arról, hogy lehet használható, valós problémákat megoldó szoftvereket megvalósítani általánosságban.

Friss topikok

Treejack előkészítés

2013.02.28. 14:13 Aadaam

Megkaptuk ugye a Treejack licenszet - ezúton is köszi! - és ehhez kapcsolódóan el kellett készítenem néhány dokumentumot.

(szerk: a cikk két hetes, azóta az első Treejack tesztünk is lefutott, erről nemsokára bővebben :)

Mi ugye marketingcég vagyunk, így olyan anyagokkal igyekeztem eladni a cégen belül az új lehetőséget, ami később is használható.

Először is, amikor elküldtem ujjongó levelemet, készítettem egy FAQ-t, hogy mi ez, mire jó, és mi kinél, hogyan fogjuk használni.

Mit kaptunk?
Egy három hónapos treejack előfizut, május 14-ig él
Ez mennyit ér?
350 dollár, nagyjából 80 000 Ft

Mi az a TreeJack?

Nagy weboldalak menürendszerének tesztelésére szolgáló eszköz
Hol tudjuk használni?
(konkrét ügyfélnevek), de akár közepesen nagy webshopokhoz is
Mi kell hozzá?
Leginkább célközönséges traffic, kb. 100 ember tesztenként.
Hogy működik?
Hasonlóan mint a ma már látott chalkmark, csak ezúttal kinyitható menükbe kell az illetőnek megtalálnia a feladathoz szükséges menüelemet.
Ez nekünk miért jó? Ez hülyeség, nem?
Nem az, a statisztikái miatt érdekesek
Ez csak utólag használható?
Nem, sőt, ajánlott előre, a weboldal készítése közben használni.
Hol tudok ennek utánanézni?


Aztán készült egy prezentáció arról, hogy milyen eszközöket kínál az OptimalWorkshop és ezek milyen kérdésekre adnak választ.

(A prezentációban a belső, saját ügyfeleknek készült tesztjeink ábráit lecseréltem az Optimal hivatalos oldalán lévő ábrákra, és az árak is pusztán az Optimal saját árai. Ha árakról szeretnél érdeklődni nálunk, írj!)

A Treejack esetén amúgy a nagy kihívás egy reprezentatív és nagy (százas nagyságrendű) tesztelőtábor megtalálása és aktivizálása. Mi kitaláltunk erre marketinges és egyéb eszközöket, de másoknak ez nem feltétlenül egyszerű, és nekünk sem triviális, csak a munkánk része amúgyis.

Csütörtök este pedig beesett egy levél, az egyik nagy menürendszerrel rendelkező ügyfelünktől: "Sziasztok, tervezzük át a honlapot, és erre a menüstruktúrára jutottunk. Szerintetek jó lesz ez így? Mikor tudnánk erről beszélni?"

Gondolom nem kérdés, milyen terméket javaslunk nekik ehhez :)

Segíthetünk a saját projektedben?

A blog sikerén felbuzdulva létrehoztunk egy tanácsadó céget, a UX Stratégiát. A klasszikus ügynökségi feladatok helyett mi a UX gondolkodás bevezetését, fejlesztését tartjuk szem előtt. Ha teheted, like-old a Facebook oldalunkat!

Maga a Users First! blog továbbra is megmarad a haladó UX témák gyűjtőhelyének, ahol saját munkáinkról írunk, így ne aggódj, ez a blog továbbra is Nektek szól! Köszi a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://usersfirst.blog.hu/api/trackback/id/tr835110020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása