Users First

Németh Ádám, mérnök-informatikus blogja felhasználói felületekről, azok tervezéséről és arról, hogy lehet használható, valós problémákat megoldó szoftvereket megvalósítani általánosságban.

Friss topikok

Átrajzolós Storyboard és Képregények

2013.02.12. 18:14 Aadaam

Zsuzsa SAP-s storyboardjai alapján jutott eszembe ez a kis "képregény", amit nyáron készítettem egy tájépítész barátom egyik projektjéhez:

comic.png

A nőalak iStockPhoto-s képek iPaden átrajzolva (Adobe Ideas-ban), a kép maga főként OminGraffle-ben készült. Az utolsó képen igazából naplementét kellett volna rajzolni és távolabbi szöget (a lány ottragad a film nézésével - amúgy Botos végül pontozással verte Kobayashi-t), de ehhez már nem volt energiám.

Azt gondolom, UX-esként a célunk történetek eladása, és a storyboard egy olyan eszköz, amely képes átélhetővé, kézzelfoghatóvá tenni egy történetet, amely épp ettől megvalósíthatóvá is válhat.

Egy történetet sokfelé kell eladnunk: el kell adnunk a megrendelőnek, el kell adnunk a fejlesztőnek, el kell adnunk saját magunknak, hogy hinni tudjunk benne. Nem mindig működik ugyanaz a formátum mindenkivel, mégis fontos, hogy a különböző változatok egy konzisztens egészet alkossanak, akkor jó a dizájn.

Ehhez viszont érdemes tudnunk ennek a médiumnak a működését is, nem elég pusztán a technikai tudás.

Aki többet akar tudni a képregényes történetmesélésről, nagyszerű forrásra lelhet Scott McCloud könyvében, ami magyarul is megjelent, a címe A képregény mestersége

(Angolul Making Comics, ha olyan oldalon keresnéd...)

Sokak szerint az előző rész (A képregény felfedezése, Understanding Comics) jobb, de szerintem szempontunkból utóbbi a hasznosabb.

Jó történetmesélést mindenkinek :)

Segíthetünk a saját projektedben?

A blog sikerén felbuzdulva létrehoztunk egy tanácsadó céget, a UX Stratégiát. A klasszikus ügynökségi feladatok helyett mi a UX gondolkodás bevezetését, fejlesztését tartjuk szem előtt. Ha teheted, like-old a Facebook oldalunkat!

Maga a Users First! blog továbbra is megmarad a haladó UX témák gyűjtőhelyének, ahol saját munkáinkról írunk, így ne aggódj, ez a blog továbbra is Nektek szól! Köszi a figyelmet!

A bejegyzés trackback címe:

https://usersfirst.blog.hu/api/trackback/id/tr245077000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása